Close

Verrekijker

Bekeken producten

DrPhone APL11 Professionele Krachtige Verrekijker Met Unieke AutoFocus - 10X42– Multi Coated Lenzen - 10x vergroting – BAK4

8720118896075

Nieuw

DrPhone APL11 Professionele Krachtige Verrekijker met AutoFocus - 10X42– Volledige Multi Coated Lenzen - 10x vergroting – 42MM Objectief Lens - BAK4 - Zwart

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

€ 82,60

Meer informatie

Automatisch scherpstellen vaste focus ( Autofocus) : Vaste focus gemakkelijk te gebruiken, ideaal voor het bekijken van snel bewegende objecten/doelen zonder dat je de focus aanpast. De 10x42 verrekijker heeft dezelfde functie als een arendsoog. Verrekijkers met vaste focus vertrouwen op de flexibiliteit van je ogen om het beeld helder en scherp te houden. De minimale kijkafstand moet meer dan 25 meter zijn. Mensen met bijziendheid moeten een bril dragen die hun zicht corrigeert.

Let op: Als je bijziend bent en geen bril draagt, koop deze dan alsjeblieft niet.

Slank en solide: rubberen afwerking voor schokbestendigheid en een stevige, comfortabele grip.

Multi coated lenzen: Voorzien van volledig multi-coated lenzen zorgt voor een geweldige helderheid en scherpte. Met een unieke Color Adjusted Transmission-technologie laat je herten en ander wilde dieren scherp en helder zien.

Levensechte kleuren: hoogwaardige lenscoatings zorgen voor een uitstekend contrastrijk beeld met een uitstekende kleurweergave.

Hoog contrast / BAK4 PRISM: De verrekijker voor nachtzicht bij weinig licht met bak4-prisma, 42 MM objectieflens en FMC Full Multi-Layer Coating glazen lens. 10x vergroting, gezichtsveld op 1000YD - 304FT. De lens heeft goed gecontroleerde schittering en nevenbeelden. Het is gemakkelijk om objecten in de schaduw te zien, zelfs bij tegenlicht of een heldere achtergrond. Voor levendigere kleuren zonder donkere randen. Het kan 's nachts worden gebruikt, maar niet in volledige duisternis.

Opmerking: De ogen moeten afstand houden van de oculairs, niet aan het oculair plakken, om te voorkomen dat de ogen of wimpers de zichtlijn blokkeren, waardoor een zwarte schaduw in het oculair ontstaat. Het helpt je om dingen bij weinig licht te zien, het helpt je niet om dingen in het donker te zien. Houd rekening met een meetafwijking van 1-5 mm als gevolg van handmatige meting.

Opmerking 2: Als je altijd een wazige beeld krijgt, houd dan rekening met de kijkafstand. Onze verrekijker met autofocus kan alleen worden scherp gesteld als de kijkafstand verder is dan 20 yard. Houdt rekening met de kijkafstand die langer genoeg is om de verrekijker scherp te stellen.

Kenmerken:
- Auto focus ( je hoeft bij deze verrekijker niet zelf te focussen, dit gebeurd automatisch)
- Bak 4 prism
- Ideaal voor snel bewegende objecten/doelen/acties
- Volledige Multi coated lenzen
- 42mm grote objectief lens
- 10x vergroting

Specificaties:
- Vergroting: 10X
- Lens coating: Multi-Coated
- Focussysteem:Vaste focus
- Uitganspupil Afstand: 13,6 mm
- Uitgangspupil diameter: 4,0 mm
- Objectieve lensdiameter: 42 mm
- Oculairlensdiameter: 15 mm
- Oogschelpen:Twist-up oogschelpen
- Lenscoating: FMC
- Prisma glas: Dak prisma
- Prisma materiaal:BAK4
- Veldhoek: 5.8°
- Gezichtsveld:304ft/1000yds (101m/1000m)
- Beugelinterface: Adapter voor statief ( deze is niet inbegrepen)
- Afmeting: 144 mm * 127 mm * 54 mm

F.A.Q:
Wat betekent eigenlijk de termen Vergroting & Objectief diameter?

Op een verrekijker staan altijd 2 getallen. Bijvoorbeeld de getallen 8x40 op een verrekijker houdt in dat de kijker een vergroting heeft van 8x en een objectief diameter van 40 mm, dit houdt in dat de de objecten die je bekijkt 8x dichterbij worden gehaald, en dat de objectieven (de lenzen aan de voorkant van de kijker) een diameter van 40 mm hebben. Als de diameter groter is, zal de verrekijker meer licht binnen laten, en je dus een helderder beeld hebt. De term diameter objectieven wordt ook wel aangeduid met effectieve opening van de frontlens.

Let op dit zijn enkel voorbeelden, dit heeft niet betrekking tot het artikel zelf.

Wat is eigenlijk een gezichtsveld?

Het gezichtsveld is de breedte die te zien met een verrekijker op een afstand van 1000 meter. Dit heeft alles te maken met de gezichtshoek die de kijker geeft. Hoe groter de gezichtshoek, hoe groter het gezichtsveld. Het gezichtsveld is uit te rekenen door de gezichtshoek met 17.5 te vermenigvuldigen.

Een kijker met een gezichtshoek van 9.3 graden heeft dus een gezichtsveld op 1000m van 9.3x17.5 = 162.7

Let op dit zijn enkel voorbeelden, dit heeft niet betrekking tot het artikel zelf.

Wat is een coating?

Coatings voorkomen reflectie en verstrooiing van licht. Daardoor verminderd het lichtverlies en geeft het een beter contrast. Onbehandeld glas kan tot 5% aan lichttransmissie verliezen. Een verrekijker bestaat uit meerdere glaslenzen en zou met onbehandeld glas dus enorm veel licht verliezen.

Door een enkele laag anti-reflectie coating kan het verlies al met zo'n 1,5% terugbrengen. Door meerdere lagen van verschillende coatings kan het lichtverlies terug gebracht worden tot wel 0,2%. 

Een coating wordt aangebracht op het glas door de coating te verdampen. Dit gebeurt in een beschermde omgeving zodat er geen vuiligheid met de coating mee kan komen. Een beschadigde coating

Let op dit zijn enkel voorbeelden, dit heeft niet betrekking tot het artikel zelf.

Je kan bij ons betalen met

web-ideal.png web-afterpay.png web-paypal.png web-bancontact.png web-capayable.png web-billink.png web-iban.png web-paysafecard.png web-vvv.png web-yourgift.png

20 andere producten in dezelfde categorie

Close